סדנת עומק – "נשימה כבסיס לתנועה"

האם ייתכן שאיכות הנשימה יכולה להשמיע על איכות חייו של אדם? על טווח התנועה שלו? על רמת התפקוד, יכולתו התנועתית ועל מצב הרוח? 

ובכן, התשובה היא חד משמעית: בוודאי.


בואו לגלות נקודת מבט חדשנית ומשנת חיים על נשימה: ללמוד על הקשר ההדוק בין נשימה לבין מצבי כאב, איכויות תנועה, דפוסי פעולה, מחשבה ורגש. כיצד תסמונת של נשימת יתר עלולה להחמיר כאב קיים או להיות אחד הגורמים המשמעותיים לכאב כרוני. כיצד פציעה חוזרת יכולה להיות קשורה ביסודה לדפוס נשימה לא מיטבי של המתאמן. כיצד השימוש בקול יכול לתמוך בתנועה, בתפקוד או בהרגשה שלנו.


בסדנא "נשימה כבסיס לתנועה":

  • נעמיק ונבין באופן חוויתי כיצד הנשימה תומכת ומאפשרת תנועה איכותית ויעילה יותר, נחשף לכלים מעשיים להערכת דפוסי נשימה לא מיטביים וגישות טיפול מקובלות,
  • נרחיב את הידע וההתבוננות שלנו על נשימה, ונבין מדוע כדאי שכל תהליך טיפולי יתחיל בהערכה מקיפה של הנשימה (וזאת באמצעות כלים פשוטים וישימים, ועד לשימוש בביופידבק של הנשימה),
  • נלמד כיצד ניתן להפיק איכויות נשימה רצויות בצורה פשוטה ובהתאם לצרכים האישיים של המטופל

בואו לחוות, ללמוד ולנשום



סדנת PhysioLab - לאבאן לפיזיותרפיסטים ומטפלים העוסקים בתנועה

"We all live in the same world but we don’t see the same world"

(Sam Thornton, 2004)


בעולם הפיזיותרפיה כפי שאנו מכירים, ניתוח התנועה מושתת ברובו על ניתוח פונקציה, תוך הבנה עמוקה של כוחות ומומנטים שפועלים על מפרקי הגוף. אולם עולם התנועה הינו מכלול רחב של תפקוד והבעה. כל יצור חי משתמש בתנועה במטרה לבצע מטלה או להגיע ליעד כלשהו, או במטרה להביע את עצמו. ע"פ שיטת Laban, ניתוח התנועה אינו חלק מהשלם...הוא ה"שלם". השיטה מתייחסת לרבדים השונים של הפרט: תפקוד, הבעה, מחשבה, רגש, כוונה.


בסדנת PhysioLab תתאפשר ההתבוננות רחבה על התנועה האנושית:

  • נכיר את ההיבטים הפסיכופיזיים של התנועה,
  • נחווה כיצד ארגון מיטבי של השרשרת הקינטית יכול לתמוך בכוונה של התנועה או של המחשבה,
  • נבחן כיצד חשיפה לדפוסי תנועה חדשים יכולה לשנות את התפיסה שלנו את המציאות/ המצב/ הרגע.

אני מזמינה אתכם לנוע, לחוות ולגלות מה הגוף שלכם "מספר"


"להניע את פחד" - יישומי LBMS בטיפול באנשים עם קינזיופוביה (kinesiophobia) על רקע של כאב כרוני

תנועה אנושית היא ביטוי לשיח מתמשך בין הגוף לבין הרגשות והתחושות שממלאים אותו, המחשבות והכוונות שלוחשות לו והסביבה שמקיפה אותו (חברה, תרבות וכו'). השפעה של רגשות על התנועה מתבטאת באיכות היחסים בין חלקי הגוף השונים, באיכות השטף התנועתי, במבנה של המשפטים התנועתיים ובצביון של האיכויות הדינאמיות של התנועה. סדנא זו עוסקת באפיון דפוסי התנועה של הלוקים בקינזיופוביה על רקע של כאב כרוני, והצעות לטיפול ותרגול מבוססי LBMS לשינוי של דפוסי התנועה הקיימים, ובכך צמצום של תחושת הפחד מתנועה.